fredag 11 maj 2012

FUN FAST EASY


Vårt forum där vi kan följa vad som händer i vår klass och få information om träffar och tävlingar, trimmningstips och ”boathandling” har nu funnits i drygt en månad.. 
Weta finns nu på många platser i Sverige och används säkert på många olika sätt. Någon kanske ”slöseglar” och njuter av farten medan andra utmanar elementen för att segla riktigt fort. Wetan möjliggör genom sina stabila och förlåtande egenskaper njutbar segling under många skiftande förhållanden. Ett av de bästa och trevligaste sätten att lära sig hantera båten och få ut det bästa av den är att träffas och segla tillsammans med andra.  
I sommar kommer några tillfällen att erbjudas, men flera skulle vara ännu bättre. Det behöver inte vara något märkvärdigt, bara träffas och segla tillsammans. Bestämma en distansbana när vi träffats, eller om vi känner för det lägga ut några bojar och segla bana.
Att få segla på nya vatten är bara det en upplevelse. Och med den lättflyttade Wetan är det också enkelt.
Så du som har möjlighet att ordna en träff- gör det. Om du inte har möjlighet - kom på någon av de seglingar som är planerade i sommar.
I morgon skall jag till Lidingö (18 mil) för att segla runt ön tillsammans med bl.a. flera andra Wetaseglare. Eftersom det säkert blir rätt trångt (310 startande) och jag inte är så jättesnabb i min boathandling seglar jag dubbelhanded med en ny kompis. Rapport kommer.
Vi ses i sommar
Hälsningar
Bengt
P.S. Fiskebodaregattan 9 - 10 Juni är nästa möjlighet att träffas. Hjälmarens vatten är  redan rätt varmt och vi har en härlig sandstrand som hamn. Flera Wetaseglare har redan aviserat sin ankomst. Missa inte det. Anmäl dig senast 4 Juni till bengtwaller@gmail.com eller 0705-727248
D.S.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar